fredag 18 juli 2008

Bilderna som gav dödsångest!

Bilden
här intill blev till en stund av dödsångest. I den där förfärliga vattendimman sitter förhoppningsvis våra två söner, visserligen osnutna tonåringar, men ändå. I en rasande fart kom de nedstörtande i en timmerstock i en åkattraktion som heter Snake River Falls. Världen stannade en stund för mamma och pappa. Vi var på en av dessa gigantiska nöjesparker i USA där karusellerna antagit monstruösa proportioner. Varningsskyltar finns. Folk med klena nerver, hjärtbesvär, högt blodtryck, gravida kvinnor osv, har inte i åkdonen att göra.
Ta tex berg- och dalbanan på bilden nedanför. Fallhöjden var flera hundra meter. Mitt hjärta höll på att stanna bara jag såg den. Våra söner tvekade inte en sekund. Det fanns 14 stycken att välja bland. Det var då som mamman blev kedjerökare.
Jag kommer att tänka på det här besöket för 15 år sedan på Cedar Point, Ohio, USA, när Liseberg håller på och slår svenskt rekord i kraschade karuseller. Först var det Rainbow som havererade. Ambulanserna fick köra i skytteltrafik. Nästa dag fastnade Gondolen med 15 personer ombord. Det börjar bli läbbigt. Och här har jag fått rysningar när jag sett karusellutrustningen på de tivolin som reser omkring i vår svenska sommar grönska, men Liseberg. Nej, det trodde jag aldrig var möjligt. Hur det gick för våra söner? Jo, de överlevde och jublade av lycka. I dag har de själva barn. Skulle de då låta…nej, glöm det.


Inga kommentarer: